Tolmácsolás

A tolmács feladata, hogy kapcsolatot teremtsen a különböző nyelveket beszélő felek, partnerek között, olyan minőségben közvetítse a felek gondolatit egymás felé, mintha azok egy nyelvet beszélnének. Ez célunk és szakmai hitvallásunk is egyben.

Tolmács szolgáltatásaink:

Konszekutív tolmácsolás
Konszekutív (vagy követő) tolmácsoláskor a tolmács az elhangzott szöveget gondolati egységenként (pl. néhány mondatonként) fordítja. Általában rövidebb előadások, üzleti tárgyalások, kisebb csoportokban folyó vagy kétszemélyes megbeszélések során alkalmazzuk.

Szinkrontolmácsolás
A szinkrontolmácsolást során a tolmács az eredeti szöveg elhangzásával közel egy időben fordítja az elhangzottakat. Rendszerint két egymást váltó tolmács dolgozik egyszerre. A szinkrontolmácsolás történhet felszerelt tolmácskabinban, fejhallgató és mikrofon segítségével, vagy akár ezen technikai eszközök nélkül is – ez utóbbi esetben általában ún. fülbesúgásos tolmácsolás formájában, ideális esetben néhány (2-4) személy részére. A szinkrontolmácsolás többnyelvű konferenciákon, ill. rendezvényeken, bemutatókon, többnyelvű vállalati környezetben ideális. A szükséges technikai felszerelésről gondoskodunk

A tolmácsolásra vonatkozó árajánlatunkat a nyelvpár szakmai igényesség függvényében készítjük el. A legkisebb elszámolási egység Pozsonyban történő tolmácsolás esetén 3 óra, ill. Pozsonyon kívüli helyszín esetén 4 óra.